همان طور که می دانید آجیل از ترکیب چندین مغز مختلف تشکیل شده است و در مجموع مواد مغذی و ارزشمند زیادی را برای بدن ما به همراه دارد. اما اگر بدانیم که هر جزء آجیل به طور مثال پسته دارای چه مواد خاصی است که بر یک سری از بیماری ها اثر می گذارد بسیار جالب توجه می شد و می توانستیم با توجه به هر بیماری یک نوع از آجیل را بیشتر مصرف کنیم.

اما نکته مهم اینجاست که تقریبا تمامی مغزها دارای ارزش غذایی مشخص و یکسانی هستند. به طور مثال اکثر مغزها دارای پتاسیم، پروتئین، منیزیم، سلنیوم، چربی های غیراشباع، منگنز، روی و آهن هستند اما آن چه در بین مغزها متفاوت است میزان این مواد می باشد. به همین دلیل هر کدام بر روی یک بخش از بدن و بیماری های خاص آن بخش بیشتر تاثیرگذار است. در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت که هر بخش از آجیل بر روی چه بیماری هایی تاثیر بیشتری خواهند گذاشت.

برای هر بیماری چه آجیلی مصرف کنیم؟
برای هر بیماری چه آجیلی مصرف کنیم؟

کاهش کلسترول خون، گردو، بادام زمینی و پسته

یکی از عوامل اصلی در کاهش کلسترول بد خون (ال دی ال) و افزایش کلسترول خوب خون (اچ دی ال) استفاده از چربی های تک و چند زنجیره غیر اشباع می باشد که در تمامی مغزها وجود دارد. اما در برخی از اجزای آجیل این ماده بیشتر دیده می شود. گردو، بادام زمینی و پسته تقریبا در یک حد از این چربی های غیراشباع را در خود جای داده اند. طبق تحقیقات مصرف انواع مغزهای خام و تازه می تواند در 9 تا 20 درصد باعث کاهش کلسترول خون شود. بعد از این سه مغز ، بادام در رتبه دوم و فندق در رتبه سوم کاهش کلسترول بد خون واقع شده اند.

کاهش فشارخون با بادام:

منیزیم عنصری است که در جلوگیری از سکته مغزی و تعدیل فشارخون شناخته شده است. همچنین این عنصر مهم باعث کاهش گرفتگی عروق شده و گردش خون را بهبود می بخشد. به طور کلی منیزیم برای سیستم قلبی و عروقی انسان بسیار مفید می باشد. بر خلاف تصور عموم میزان منیزیم موجود در بادام از گردو نیز بیشتر است و در هر صد گرم بادام 67 درصد منیزیم موجود است. منیزیم بادام علاوه بر کاهش فشارخون، امکان ابتلا به بیماری دیابت را تا 20 درصد کاهش می دهد.

مقاله پیشنهادی

خواص مواد تشکیل دهنده آجیل و خشکبار
تاثیر بادام در فشارخون
تاثیر بادام در فشارخون

گردو برای قلب:

در بین مغزهای مختلف، گردو دارای بیشترین میزان اسیدچرب امگا 3 می باشد و با مصرف 2 تا 3 دانه گردو، معادل مصرف 200 گرم گوشت ماهی امگا 3 دریافت می کنید. مهم ترین خاصیت امگا 3 ایجاد انعطاف در رگ های خونی می باشد و این موضوع به گردش مناسب خون در بدن کمک می کند و بر سلامت قلب تاثیرات بسیار مثبتی می گذارد.

بادام زمینی برای آنمی:

بادام زمینی سرشار از آهن می باشد و می تواند برای افراد درگیر کم خونی مناسب باشد. از طرف دیگر بادام زمینی دارای ویتامین b6 و منیزیم نیز می باشد که به جذب آهن در افراد کمک می کند و از این جهت نیز برای این افراد مناسب می باشد.

بادام هندی و پروستات:

بادام هندی یکی از اجزای آجیل مناسب برای آقایان می باشد. این مغز سرشار از سلنیوم بوده و اگر یک تحقیق کوچکی در اینترنت انجام دهید متوجه می شوید که داروی سرطان پروستات سلنیوم می باشد. مصرف 200 میگروگرم سلنیوم در روز می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را به مقدار قابل توجهی کاهش دهد. 10 عدد بادام هندی حدود 50 میکروگرم سلنیوم دارد.

تخم کدو هم برای آقایان:

تخم کدو یکی دیگر از مواد غذایی هست که بر روی پروستات و درمان سرطان خوش خیم پروستات موثر است. در تخم کدو میزان زیادی روی وجود دارد که تاثیر مستقیمی بر روی جلوگیری از سرطان پروستات دارد. همچنین آنتی اکسیدان های فراوان موجود در تخم کدو می تواند در درمان سرطان خوش خیم پروستات بسیار مفید باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *